1.jpg

Наші послуги

Новини та публікації

assets/cache/images/images/news/immigratsiya-v-ukrainu_01-80x68-597.jpg

02.02.2021

13 січня 2021 року було внесено деякі зміни до Порядку провадження за заявами про надання дозволу на імміграцію в Україну
assets/cache/images/images/news/2021.01.19_dtp-80x68-5b6.jpg

19.01.2021

Співробітники ЮК "Лігал Профсервіс" успішно надали інтереси клієнта в Дніпровському суді м.Києва за фактом ДТП за ст. 124 КУпАП.
assets/cache/images/images/news/2020.10.27_migration_novosti-80x68-db0.jpg

27.10.2020

З 13 жовтня 2020 року набули чинності нові зміни, метою яких стало усунення цих незручностей і спрощення процедури оформлення посвідки на проживання в Україні для громадян Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Узбекистану, Молдови
Юридична фірма LegalProfservice » Новини та публікації » Дозвіл на імміграцію в Україну. Зміни 2021

Дозвіл на імміграцію в Україну. Зміни 2021

Дозвіл на імміграцію в Україну. Зміни 2021

13 січня 2021 року Постановою КМУ №19 були внесені деякі зміни до Порядку провадження за заявами про надання дозволу на імміграцію і поданнями про його скасування та виконання прийнятих рішень.

Розглянемо що ж змінилося і яким чином це вплине на процес оформлення іноземцями дозволів на імміграцію в Україну.

По-перше, зміни частково спрощують процедуру оформлення дозволу на імміграцію на підставі іноземної інвестиції в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 000 доларів США.

Відтепер іноземним громадянам не обов'язково відкривати в Україні інвестиційний рахунок, щоб перерахувати кошти спочатку на інвестиційний рахунок, а потім з інвестиційного рахунку на рахунок компанії. Іноземний громадянин може перерахувати кошти відразу ж з власного рахунку за кордоном на рахунок підприємства в Україні, засновником якого він є і яка зареєстрована в Україні відповідно до чинного законодавства.

Також, змінами передбачено, що перед ухваленням рішення про надання дозволу на імміграцію по даній категорії громадян, ГМС повинна перевірити чи не була повернута така інвестиція надіславши запит до відділення банку видав іноземцеві довідку про надходження іноземної інвестицій в економіку України.

По-друге, був доповнений пункт, який передбачає подачу документа, що підтверджує місце проживання в Україні і за кордоном, роз'яснивши якими документами необхідно підтверджувати місце проживання іноземця в Україні. Раніше, вказівка ​​на те, які документи необхідно подавати для підтвердження місця проживання в Україні були відсутні. Відповідно до доповнення місце проживання іноземця в Україні підтверджує довідка про реєстрацію місця проживання в Україні, у разі наявності у іноземця посвідки на тимчасове проживання, а при його відсутності іноземець подає документ про право власності або свідоцтво про державну реєстрацію права власності на житло, яке надається іноземцю та особі без громадянства для перебування (після пред'явлення повертається), його копія і письмова згода власника (співвласника) такого житла. Якщо житло, яке надається іноземцю та особі без громадянства для перебування, знаходиться в державній або комунальній власності, замість документа про право власності подається документ, що підтверджує право приймаючої сторони на користування таким житлом (ордер, договір найму / оренди / піднайму і т.д. ) (після пред'явлення повертається) та його копія, а також письмову згоду на перебування іноземця та особи без громадянства всіх повнолітніх осіб, місце проживання яких зареєстровано в такому житлі.

По-третє, порядок доповнили пунктом який передбачає, що якщо в документах або інформації, представлених іноземцем для отримання дозволу на імміграцію, протягом терміну їх розгляду, відбулися зміни, то іноземець повинен повідомити територіальний орган ДМС в який було подано заяву про надання дозволу на імміграцію і подати документи, що підтверджують відповідні зміни протягом 10 днів з моменту настання відповідних змін.

По-четверте, з Порядку виключили згадки про «Робочому апараті Укрбюро Інтерполу», а перевірку даних іммігранта за банками даних Інтерполу поклали безпосередньо на територіальний підрозділ ДМС прийняло заяву про надання дозволу на імміграцію.

По-п'яте, внесені зміни в терміни повідомлення про прийняте рішення про надання або відмову в наданні дозволу на імміграцію. Відтепер орган, який прийняв таке рішення повинен направити іноземцю копію прийнятого рішення протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення. До цього рішення прямувало протягом двох тижнів, а момент з якого необхідно було вважати ці два тижні був відсутній. Саме тому іноземці часто отримували копію прийнятого рішення через місяць, а то і більше після його прийняття. Сподіваємося, що після цих змін зазначений термін будуть дотримуватися, і іноземні громадяни будуть вчасно отримувати прийняті рішення.

Отже, внесені зміни спрямовані на вдосконалення та спрощення порядку оформлення дозволу на імміграцію в Україну іноземцями.

За більш детальною інформацією та для замовлення послуг нашої компанії Ви можете скористатися формою зворотнього зв'язку або звернувшись до наших спеціалістів за телефонами, вказаними на сайті.